By Malene Birger väska – det självklara valet när du stylar din outfit

By Malene Birger – ett varumärke med global närvaro

Väskor och accessoarer från By Malene Birger har blivit en stor succé. Oavsett form och färg så har du ett stort utbud med det klassiska mönstret som gemensam nämnare. Att ha en By Malene Birger väska på armen är alltid ett säkert kort.

Danskan Malene Birger är kvinnan bakom varumärket med samma namn, By Malene Birger, som växt sig starkt på den svenska marknaden och expanderat världen över med egna butiker i bl.a. Dubai, Ryssland, Norge och England. I dag säljs märket i mer än 40 länder.

Mycket kläder för pengarna

Kläder som är bekväma, fungerar bra och inte är komplicerade är ett typiskt kännetecken för By Malene Birgers kollektioner. Den flerfaldiga guldknappen-vinnarens kläder får också ses som prisvärda. Många detaljer, snygga styles och underbara färger gör att du får mycket för pengarna. Det är också kläder som kan användas av den moderna och aktiva kvinnan, såväl till vardags som till fest. Klassiskt mode, men alltid med överraskande detaljer.

Från designskola till den stora scenen

Historien om en av Danmarks största succéer inom modebranschen börjar så pass tidigt som 60-talet, då Malene tidigt skiljde sig från mängden. Som mycket social och utåtriktad var det full fart framåt som gällde.

Efter tiden på det som idag heter Danmarks Designskola blev Malene designer för Carli Gry/Jackpot och sedan för Marc O´Polo i Stockholm. 1997 designade hon det populära märket Day Birger et Mikkelsen tillsammans med Keld Mikkelsen. Det skar sig tyvärr efter ett tag och hon lämnade då företaget.

Detta ledde till lugnare tid då linjerna för By Malene Birger drogs upp och som därmed grundades 2003. Looken var något helt annat än Day Birger et Mikkelsen och utgår mer eller mindre från vad Malene själv vill gå klädd i.

Kläder för den moderna kvinnan

Varje ny kollektion berättar en historia och den följs väldigt noga genom hela processen. För det mesta handlar det om en kvinna. Övergripande designar man med en modern och resande kvinna med många järn i elden. En kvinna, med eller utan barn, som vill vara sig själv och njuta av livet full ut.

Den internationella prägeln är ett kännetecken för Malene Birgers kläder och hon använder också själv hela världen som arbetsplats. Utveckling och kreativitet är bara ett par av de ord som kan beskriva henne och hennes arbete. Allt hon gör genomsyras av underbar stil och detaljer.